100% BIO Maca żelatynizowana w proszku (200g)

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,95 zł 29.95
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]

Opis

 
  • Ekologiczny, sproszkowany korzeń maca z Peru
  • Żelatynizowana maca ma obniżoną zawartość skrobi, dzięki czemu jest lepiej przyswajana i trawiona.
100% BIO MACA ŻELATYNIZOWANA Premium w proszku (200g)

Ekologiczny, sproszkowany korzeń maca z Peru

Nasza maca jest uprawiana ekologicznie w Peru przy użyciu tradycyjnych metod, stosując długie fazy wzrostu. Żelatynizowana maca ma obniżoną zawartość skrobi, dzięki czemu jest lepiej przyswajana i trawiona.

Maca rośnie w wysokogórskim, nieprzyjaznym środowisku - mocno nasłonecznionym, smaganym silnymi wiatrami i doświadczanym mrozami. To Andy Peru są jej pierwotną ziemią. Była używana już w czasach sprzed panowania Inków, zarówno ze względu na swoje wartości odżywcze, jak i w celach medycznych.

Korzeń Maca jest najlepiej przyswajany w formie żelatynizowanej, co ułatwia jego trawienie i może wspierać funkcje hormonalne organizmu.

Nasza Bio Maca Żelatynizowana jest bogata w witaminy: A, D, C, B1, B2, B3
Nasza Bio Maca Żelatynizowana jest bogata w minerały: wapń, miedź, żelazo, potas, sód, cynk

100% BIO Maca Żelatynizowana

 

na 100 g

Wartość odżywcza

377 kcal/1594 kJ

Białko

10 g

Węglowodany

75 g

w tym cukry

25 g

Tłuszcze

2,2 g

w tym tłuszcze nasycone

0 g

jednonienasycone

0,1 g

wielonienasycone

0,4 g

Błonnik

8,5 g

Sól

0,5 g

 

 

Tiamina (B1) 

 0,21 mg

Ryboflawina (B2) 

0,39 mg

Witamina B6  

1,14 mg

Wapń 

250 mg

Żelazo

15 mg

Cynk

3,8 mg

Składniki: Ekologiczny sproszkowany korzeń maca

Stosowanie: Dodać 1 kopiastą łyżeczkę do wody, mleka orzechowego lub smoothie. Maca można również posypać na płatki śniadaniowe i różne dania.

Przechowywanie: Po użyciu wycisnąć powietrze z opakowania i ponownie zamknąć. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Raz otwarte opakowanie zużyć w ciągu 4 miesięcy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl