AKTYWACJA ORZECHÓW - CO TO JEST?
AKTYWACJA ORZECHÓW - CO TO JEST?

CO TO ZNACZY AKTYWACJA ORZECHÓW?


To proces kiełkowania nasion, które umieszcza się w odpowiednich warunkach: temperatury, wilgotności i oświetlenia. Proces kiełkowania przerywa się po zajściu zmian biochemicznych w orzechach, przed pęknięciem skorupki nasiona, co skutkuje podwyższeniem ich wartości odżywczej, inaktywacji substancji anty-odżywczych oraz polepszeniem strawności. ⠀


Niemoczone orzechy zawierają inhibitory enzymów, które zabezpieczają je przed zbyt wczesnym kiełkowaniem. Aktywacja to inaczej rozkład tych inhibitorów. ⠀

Jedliście kiedyś aktywowane orzechy? MONIKA I ANGELIKA szczególnie je polecają ze względu na inny, ciekawy smak i konsystencję 🤤 A ich ulubione słodkości to AKTYWOWANE MIGDAŁY W SUROWEJ CZEKOLADZIE Z CYNAMONEM 🔥 oraz KREM KARMELOWY również z aktywowanych orzechów 👌 ⠀


📸 fit_candypandas

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram SIŁA ROŚLIN!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2020 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl