ODRYWANE BUŁECZKI Z BATATAMI
ODRYWANE BUŁECZKI Z BATATAMI

ODRYWANE BUŁECZKI Z BATATAMI ⠀
(wegańskie, bez białego cukru i laktozy)🤩 ⠀

Składniki (śr: 20 cm): ⠀
- 350 g mąki orkiszowej typ 700 ⠀
- 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej ⠀
- 10 g drożdży suchych ⠀
- 250 ml ciepłego napoju roślinnego (nie gorącego) ⠀
- 60 g cukru kokosowego ⠀
- 150 ml oleju rzepakowego ⠀
- 200 g ugotowanych batatów
- mąka do podsypywania ciasta ⠀
- RAWNELLA

1. Mąki wymieszać z drożdżami. ⠀
2. Napój roślinny, cukier kokosowy, olej i bataty zmiksować na gładko blenderem. ⠀
3. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi. Przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce (u nas na grzejnik ale można ocieplać ciasto nad parą wodną). ⠀
4. Gdy ciasto zdecydowanie urośnie (po ok 45 minutach) należy je zagnieść podsypując mąką. ⠀
5. Następnie odrywać kawałki ciasta, formować kulki i układać je w małej blaszce jedno na drugim. Kulki w dolnych warstwach obtoczyć dodatkowo w mące aby po upieczeniu odrywały się od siebie. ⠀
6. W środek (a właściwie nieco z boku) włożyć słoik, który otoczyć bułeczkami i razem z nim upiec całość. ⠀
6. Piec w 190’C ok 20 minut (do zarumienienia, można sprawdzić patyczkiem czy w środku są dopieczone). ⠀
7. Po upieczeniu i wystudzeniu delikatnie wyciągnąć słoik i zastąpić go słoikiem z kremem Rawnella. ⠀



Zdjęcie i przepis: fit_candypandas

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram SIŁA ROŚLIN!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2020 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl