MIĘKKIE CIASTECZKA KORZENNE
MIĘKKIE CIASTECZKA KORZENNE

MIĘKKIE CIASTECZKA KORZENNE (bez glutenu, białego cukru, laktozy, wegańskie)

 

Świetna alternatywa dla tradycyjnych pierniczków - jeśli macie chęć na coś innego, ale nadal w typowo świątecznym klimacie to koniecznie musicie wypróbować poniższy przepis!

 

Składniki (ok. 15 szt):

- 250 g ugotowanej ciecierzycy

- 200 g bananów lub puree z dyni

- 100 g pł. owsianych lub mąki owsianej (bzg)

- 2 łyżki ksylitolu

- ok. 50 g wody

- 2 miarki (60g) BIAŁKA WEGAŃSKIEGO o smaku waniliowym

- 2 płaskie łyżeczki mieszanki SUPERBLEND KURKUMA Z KARDAMONEM

Lukier:

- ksylitol zmielony na puder (ok. pół szklanki)

- kilka łyżek tłustego mleka kokosowego (2-3 łyżki)

 

1) Pł. owsiane zmielić na drobno.

2) Ciecierzycę zblendować z bananem, ksylitolem i wodą, na gładko. Jeśli używasz puree z dyni to możesz dodać więcej ksylitolu.

3) Następnie dodać zmielone płatki owsiane oraz mieszankę Superblend i wymieszać.

4) Do takiej masy na końcu wsypać roślinne białko, w takiej ilości aby masa była gęsta i plastyczna.

5) Wykrawać kształty i piec w 180'C przez ok. 20 min.

LUKIER

6) Ksylitol wymieszać z mlekiem kokosowym w takiej ilości, aby lukier nie był zbyt płynny. Polać nim ostygnięte ciastka i wstawić do lodówki.

 

📸 fit_candypandas

 

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl