ŚWIĄTECZNE WEGAŃSKIE PIERNICZKI
ŚWIĄTECZNE WEGAŃSKIE PIERNICZKI

Komuś skończyły się świąteczne pierniczki? Albo przed wigilią nie zdążył ich zrobić? Dziś jest jeszcze okazja!

Proponujemy prosty i szybki przepis na mięciutkie, czekoladowe ciacha w wydaniu piernikowym i wegańskim z dodatkiem dużej ilości orzechów!

 

Składniki: 

✔ 300g suchej kaszy (np. mix - gryczana, owsiana, jęczmienna, brązowy ryż)

✔ 2 duże dojrzałe banany 

✔ syrop daktylowy/klonowy.

✔ 3-4 łyżki kakao 

✔ 200g kremu orzechowego

✔ tabliczka gorzkiej czekolady

✔ około 6 łyżek mąki kokosowej

✔ 2-3 miarki (40-60g) wegańskiego białka CZEKOLADOWEGO PLANTFORCE PURE

✔ 1 szkl. startych w blenderze orzechów włoskich

 

1) Kaszę ugotować i odcedzić od nadmiaru wody.

2) Kiedy kasza przestygnie dodać banany i trochę syropu klonowego. Wszystko razem zblendować ale nie musi być na gładko. 

3) Do masy teraz dodać masło orzechowe, kakao, pół tabliczki gorzkiej czekolady pokrojonej w drobną kostkę, na końcu mąkę kokosową, przyprawę do piernika oraz białko wegańskie, wymieszać i poczekać aż wchłonie płyny.

4) Spróbuj masę i dodaj kakao lub więcej syropu według własnych preferencji. Masa ma się lekko kleić ale ma być zwarta. Jeżeli jest za luźna dodać więcej mąki kokosowej.

5) Formować ciastka i górę zanurzyć w pociętych orzechach, piec w 190°C przez około 40 minut.

 

📸fit_candypandas 

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2020 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl