CHRUSTY CZY FAWORKI?
CHRUSTY CZY FAWORKI?

Tłusty wcale nie musi być tłusty! W poprzednim wpisie zaprezentowaliśmy przepis na odchudzone i pyszne pączki, a tym razem przychodzimy do Was z przepisem na FIT, WEGAŃSKIE, ZDROWE faworki!

 

Ciasteczkowo - mięciutkie faworki idealne w wersji wegańskiej:

(Około 16/18 dużych faworków)
- 100 g banana
- pół szklanki mąki owsianej
- pół szklanki mąki gryczanej (możecie zastąpić każdą inną mąką)
- 30 g erytrolu
- szczypta soli
- 60 g KREMU KARMELOWEGO
- 30 ml oliwy
- 40 g wegańskiej margaryny

Banana gnieciemy na papkę widelcem. Suche składniki mieszamy ze sobą. Mokre osobno. Następnie zagniatamy mokre z suchymi. Formujemy zwartą kulę. Oprószamy blat mąką. Rozwałkowujemy na grubość 0,7 cm. Formujemy faworki, układamy na papierze do pieczenia. Trzymamy w piecu nagrzanym do 180 stopni, przez 13 minut. Po upieczeniu posypujemy zmielonym na puder erytrolem.

 

PS faworki czy chrusty? dajcie znać w komentarzach!

 

📸 krupniczeq

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2020 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl