SŁODKIE PYZY Z CZEKOLADĄ
SŁODKIE PYZY Z CZEKOLADĄ

Dyniowe pyzy/pampuchy!

Składniki (ok. 10 sztuk):
- 400 g mąki orkiszowej jasnej
- 100 g dyni pieczonej
- 200 ml ciepłej wody (nie gorącej)
- 3 łyżki cukru (np. kokosowego)
- 2 łyżki oleju rzepakowego (lub innego płynnego)
- 7 g suchych drożdży
- surowy krem orzechowo-czekoladowy RAWNELLA My Raw Joy

1. Mąkę i drożdże wymieszać razem.
2. Ciepłą wodę, olej, cukier i dynie zmiksować na gładką masę.
3. Mokre składniki wymieszać z suchymi (najlepiej wyrobić dłonią w rękawiczce jednorazowej lub użyć miksera z końcówką do wyrabiania ciast).
4. Miskę z ciastem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. My wykorzystujemy duży garnek do gotowania na parze (miskę z ciastem kładziemy na pierwsze piętro z sitem, przykrywamy od góry ręcznikiem a od dołu ociepla miskę para wodna, garnek nie stoi już na palniku kiedy ciasto się grzeje).
Ciasto wyrasta ok 45-55 minut.
5. Formować kulki z ciasta i odkładać je na bok najlepiej na papier oprószony solidnie mąką.
6. W tym czasie zagotować w garnku do gotowania na parze wodę a sitko posmarować odrobinę olejem.
7. Kilka kuleczek ciasta włożyć w dużym odstępie od siebie do sitka i przykryć przykrywką.
8. Gotować pampuchy na parze ok 15 minut.
9. Jeść jeszcze ciepłe lub nieco wystudzone z ulubionymi dodatkami.



📸 fit_candypandas

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!⠀⠀

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl