DLACZEGO WARTO GOTOWAĆ W DOMU?
DLACZEGO WARTO GOTOWAĆ W DOMU?

Gotowanie w domu to strata czasu? Nic bardziej mylnego!


Samodzielne gotowanie w domu jest dla nas lepsze, niż może się to wydawać. Istnieje przekonanie, że przygotowywanie posiłków jest czasochłonne, wymaga mnóstwa pracy i jest stratą czasu, a tak naprawdę działa bardzo korzystnie dla naszego zdrowia, pomaga zaoszczędzić cenne pieniądze oraz pomaga nam zrzucić zbędne kilogramy!


Oto kilka powodów, dla których warto zacząć gotować w domu: ⠀
- osoby, które gotują w domu odżywiają się zdrowiej,
- samodzielne gotowanie związane jest z dostarczaniem mniejszej ilości kilokalorii i co za tym idzie - niższą masą ciała, ⠀
- wyższe spożycie warzyw i owoców - mniejsze ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2, choroby układu krążenia, niektóre rodzaje nowotworów, - niższe koszty wyżywienia - posiłek z restauracji kosztuje więcej niż to samo danie przygotowane w domu.


Kto z Was gotuje w domu? Dajcie znać w komentarzach!



📸 katarzyna_lozynska, dietetyk i team Siły Roślin ⠀

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!⠀⠀

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl