CIASTECZKA Z BATATÓW
CIASTECZKA Z BATATÓW

Ciasteczka z batatów - wegańskie, bez glutenu, bez białego cukru! ⠀

Składniki: ⠀
-350 g ugotowanych batatów
-140 g mąki kukurydzianej ⠀
-50 g mąki gryczanej ⠀
-50-70 g ksylitolu ⠀
-80 g oleju kokosowego ⠀
-1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ⠀
-krem RAWNELLA

1. Mąki i proszek do pieczenia wymieszać. ⠀
2. Ugotowane bataty, ksylitol oraz rozpuszczony olej kokosowy zblendować razem. ⠀
3. Mokre składniki połączyć z suchymi. ⠀
4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać uformowane w dłoniach ciasteczka. ⠀
5. Piec w 170’C ok 25 minut. ⠀
6. Ciasteczka najlepiej smakują świeże dopiero wystudzone wraz z ulubionym kremem czekoladowym. ⠀



Jakie jest Wasze ulubione warzywo, które dodaliście do słodkich wypieków?



📸 fit_candypandas

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!⠀⠀

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl