JAK POPRAWNIE PRZECHOWYWAĆ ŻYWNOŚĆ W LODÓWCE
JAK POPRAWNIE PRZECHOWYWAĆ ŻYWNOŚĆ W LODÓWCE

JAK POPRAWNIE PRZECHOWYWAĆ ŻYWNOŚĆ W LODÓWCE?


Pakowanie produktów do czystych i szczelnie zamkniętych pojemników oraz odpowiednie miejsce ich przechowywania w lodówce to kluczowe aspekty zapobiegania szybkiemu psuciu się żywności.



W różnych miejscach lodówki są różne temperatury i każda półka przeznaczona jest na inne produkty: ⠀

Góra – najzimniej - ugotowane posiłki, ugotowane półprodukty (ryż, kasza, makaron), surowe mięso ⠀

Środek – średnio zimno - ugotowane produkty (ugotowane warzywa, zupy), nabiał ⠀

Dół i szuflada – najcieplej - świeże warzywa i owoce ⠀

Drzwi – całkiem ciepło - sosy, musztardy, ketchupy, mleko, jajka, otwarte przetwory ⠀

Dodatkowo, aby nie marnować żywności - to, co otwarte, przechowuj w lodówce na przodzie i na widoku. Dzięki temu jest mniejsza szansa, że o tym zapomnisz! ⠀

Najważniejsze! Dbaj o higienę w lodówce - w brudnej lodówce jedzenie szybciej się psuje. Zawsze dbaj o czystość! ⠀



📸 vivolife hellonutritarian

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl