DOMOWE VEGAN BURGERY
DOMOWE VEGAN BURGERY

Wegańskie, domowe, zdrowe burgery? BARDZO PROSZĘ!

 

Przepis↓

* 10 pieczarek

* 2 ząbki czosnku

* 1/4 szklanki świeżo posiekanej pietruszki

* 1 szklanka ugotowanej soczewicy (odsączonej i wypłukanej)

* 1/4 szklanki orzechów włoskich

* 1 łyżka sosu sojowego

* 1/4 łyżeczki wędzonej papryki

* 3/4 szklanki mąki owsianej

* 1/4 szklanki bezsmakowego białka RITUAL

* 1 łyżka przecieru pomidorowego

* szczypta soli

* czarny pieprz

 

  1. Pieczarki pokrój w plastry i duś na patelni na średnim ogniu z posiekanym czosnkiem.
  2. Umieść grzyby w blenderze razem z natką pietruszki, orzechami włoskimi i soczewicą. Miksuj do połączenia składników.
  3. Przełóż masę do dużej miski. Dodaj sos sojowy, wędzoną paprykę, przecier pomidorowy, mąkę owsianą, odżywkę białkową, sól, pieprz i wymieszaj.
  4. Uformuj z masy 4 duże burgery i smaż na lekko natłuszczonej patelni na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony. Następnie ułóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, przewracając je po 10 min na drugą stronę.
  5. Serwuj gotowe z dowolnymi dodatkami!

 

 

👨‍🍳 phitzee
📸 vivolife


Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl