KAKAO NA POPRAWĘ WYNIKÓW SPORTOWYCH?
KAKAO NA POPRAWĘ WYNIKÓW SPORTOWYCH?

Ciemne kakao i gorzka czekolada kojarzone są powszechnie jako produkty zasobne w magnez, po które sięgamy zwłaszcza wtedy, gdy doskwierają nam skurcze lub drgania powiek. Okazuje się, że kakao posiada o wiele więcej korzystnych właściwości, które mogą mieć przełożenie na uzyskanie lepszych wyników sportowych. 

 

Kakao zasobne jest w epikatechinę, a związek ten powoduje:

  • poprawę wskaźników wzrostu i naprawy komórek mięśniowych
  • rozszerzenie naczyń krwionośnych
  • zwiększenie stężenia tlenku azotu (tak jak sok z buraka!) 
  • zmniejszenie stresu oksydacyjnego
  • poprawę wrażliwości tkanek na insulinę

 

Jedzenie około 20-40 g ciemnego (najlepiej surowego) kakao lub czekolady zawierającej co najmniej 50% kakao może dać nam powyższe efekty. Dlatego polecamy nasze CZEKOLADOWE ODŻYWKI BIAŁKOWE, w składzie których znajdziecie surowe kakao bardzo dobrej jakości dzięki którym poprawicie swoją kondycję i wyniki sportowe!

 

📸 rawsportofficial

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl