KISZONKI NA ODPORNOŚĆ?
KISZONKI NA ODPORNOŚĆ?

Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego, powstałego w czasie fermentacji (pod wpływem bakterii kwasu mlekowego), który oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. 

 

Kwas mlekowy korzystnie wpływa na florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu. Bakterie kwasu mlekowego odgrywają też ważną rolę w syntetyzowaniu witaminy K i niektórych z grupy B.

 

Dlatego jedzmy kiszone warzywa! Czy to ogórki, kapusta, brokuły (kisić można wszystkie warzywa), rzepa czy marchew, wszystkie z nich przyczynią się do poprawy naszej odporności, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym!

 

 

📸 sunwarrior

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl