CIASTKO XXL DO KAWY
CIASTKO XXL DO KAWY

CIASTKO XXL do połamania, bez glutenu, laktozy i wegańskie!

 

migdałowe ciastko + krem orzechowy + czekolada = <3 

 

Wyobrażacie sobie, ile frajdy daje samodzielne łamanie takiego ciacha do herbatki/kawki?!

 

Kruche ciastko:

-200 g płatków owsianych (bezglutenowych)

-100 g KREMU MIGDAŁOWEGO

-50 g mąki migdałowej lub zmielonych orzechów na mąkę

-50 g syropu klonowego

Dodatkowo:

-KREM ORZECHOWY

-tabliczka CZEKOLADY

-pełna łyżeczka oleju kokosowego

-migdały w płatkach i MIGDAŁY W CZEKOLADZIE Z CYNAMONEM

 

  1. Zmiel płatki owsiane na drobno (możesz użyć gotowej mąki owsianej ale będzie bardziej chłonna).
  2. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na kruche i zagniataj ciasto. Ma być plastyczne. Jeśli jest za suche to dodaj trochę wody a jeśli za lepkie to mąki migdałowej lub owsianej. Spróbuj też czy jest dla ciebie wystarczająco słodkie.
  3. Wyłóż ciasto na blaszkę i podociskaj palcami tak aby nie było do końca równe. Zobacz na kolejnych zdjęciach.
  4. Piecz około 20 min w 180’C do wyraźnego zarumienienia.
  5. Kiedy przestygnie posmaruj kremem orzechowym.
  6. Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę wraz z olejem, polej ciastko, posyp migdałami i wstaw do lodówki.

 

*jeśli chcesz aby czekolada nie rozpuszczała się później w temp. pokojowej to użyj kuwertury/czekolady do gotowania ale nie dodawaj już wtedy oleju kokosowego.

 


📸 fit_candypandas

Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram oraz Facebook!

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl