Jesienny chlebek kasztanowo-buraczany, do porannej kawy!
Jesienny chlebek kasztanowo-buraczany, do porannej kawy!

Jesienny chlebek kasztanowo-buraczany, do porannej kawy!

Posmaku buraków w ogóle nie czuć, ale dzięki nim ciasto jest wilgotne, puszyste i z jesiennym klimatem...

Składniki
gotowany burak starty na grubych oczkach ok.150g
2 jajka*
Banan ok. 120g
Mąka kasztanowa 100g
Mąka gryczana 50g
1 łyżka białka Premium czekoladowo-waniliowego
Olej kokosowy 30g
Łyżeczka cynamonu
Pół łyżeczki sody - Łyżeczka octu jabłkowego
3 kostki gorzkiej czekolady (opcjonalnie)

*jajka można zastąpić siemieniem lnianym z wodą o konsystencji "galaretki", aby zrobić w wersji wegańskiej

Wykonanie

Tradycyjne jajka zmiksować z rozpuszczonym olejem i bananem na dość puszystą masę.
Do miski przesiać mąkę kasztanową i gryczaną oraz dolać sodę, białko, cynamon.
Następnie dodać mokre składniki i ocet (ew. pokruszone kawałki czekolady).
Pieczemy ok. 50 min w 180°C
Smacznego!

Przepis: zuzaa.w (Instagram)

BIAŁKO WEGAŃSKIE PREMIUM:

http://silaroslin.pl/pl/p/Bialko-weganskie-PREMIUM-Superfoods-1kg-/109

 

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2021 © SilaRoslin.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl