WEGAŃSKIE PISANKI CZEKOLADOWE
WEGAŃSKIE PISANKI CZEKOLADOWE

Szybki i prosty pomysł na słodkie i czekoladowe, wegańskie pisanki karmelowe! Mniaam... są tak pyszne, że warto jest przygotować również poza okresem świątecznym!  

Składniki (na czekoladę)
- 60 g surowego masła kakaowego
- 4 czubate łyżki kakao w proszku
- 4 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka proszku maca
- szczypta różowej soli himalajskiej

Składniki (na karmel)
- 2 łyżki masła migdałowego (gładkiego)
- 2 łyżki syropu klonowego
- szczypta soli
- 1 łyżeczka maca w proszku
- odrobina mleka migdałowego

Do przygotowania: małe foremki silikonowe w kształcie jajek wielkanocnych. 

Wykonanie
1. Rozpuszczamy masło czekoladowe w kąpieli wodnej (w misce, nad gorącą wodą). Następnie mieszamy razem z kakao, syropem klonowym oraz solą i maca, aż masa będzie gładka. Napełniamy czekoladą foremki do połowy i wkładamy je do zamrażarki.

2. W międzyczasie przygotowujemy karmel, mieszając razem masło migdałowe, syrop klonowy, sól i maca. Stopniowo dodajemy ok 1 łyżkę mleka migdałowego, by rozrzedzić nieco i dodać gładkości płynnego karmelu.

3. Niewielką ilość karmelu dodajemy do każdej foremki napełnionej wcześniej czekoladą a następnie polewamy resztą czekolady i wkładamy na godzinę ponownie do zamrażarki.

4. Wyjmujemy ostrożnie nasze pisanki z foremek i przed podaniem odczekujemy ok 10 minut. (możemy przechowywać je w lodówce nawet do tygodnia!)

Przepis i zdjęcie: VivoLife  

MACA W PROSZKU:
https://silaroslin.pl/pl/p/100-BIO-Maca-zelatynizowana-w-proszku-200g/135

WYBIERZ Producenta

Bezpieczne połączenie
protokołem SSL

Bezpieczne i szybkie
płatności online

Błyskawiczna wysyłka
Twoich zakupów

Copyright 2018 © SilaRoslin.pl
Strony www Poznań DesignOrka
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl