Połączenie intensywnych malin, truskawek z kremem pistacjowym i kiwi…..CZY TO NIE JEST PIĘKNE? ⠀
Naszym skromnym zdaniem - JEST! ⠀
⠀
Nie trzymając Was dłużej w napięciu, oto przepis na cudo ze zdjęcia!
⠀
⠀
BEŻOWA WARSTWA ⠀
Krem na bazie pistacji i nerkowców ⠀
- ¼ szklanki obranych pistacji ⠀
- ¼ szklanki nerkowców ⠀
- ½ szklanki napoju roślinnego
- 2 łyżki erytrytolu ⠀
⠀
Pistacje i nerkowce zalewamy wodą na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Rano odlewamy wodę. Dodajemy do naczynia blendera orzechy, napój i erytrytol. Miksujemy na krem. Połowę kremu odstawiamy, a drugą połowę wykorzystujemy do czerwonej warstwy. ⠀
⠀
CZERWONA WARSTWA ⠀
- krem na bazie pistacji i nerkowców (½ porcji) ⠀
- truskawki ⠀
⠀
Połowę kremu z pistacji i nerkowców blendujemy z truskawkami. ⠀
⠀
ZIELONA WARSTWA ⠀
- szpinak⠀
- awokado
- kasza jaglana
- KOKOSOWA MATCHA LATTE
⠀
Ugotowaną kaszę jaglaną miksujemy z pozostałymi składnikami. ⠀
⠀
DODATKI ⠀
- maliny ⠀
- ekspandowany amarantus ⠀
⠀
W szklance/słoiku układamy warstwy po kolei i przyozdabiamy dodatkami. Tyle!
⠀
⠀