Kawa adaptogenna z grzybkami REISHI!
⠀
Jest to kawa niskokwasowa, rzemieślniczo wypalana, pozyskiwana etycznie i w zrównoważony sposób. Kawa RA HYGGE zawiera 226 mg ekstraktu z grzybów reishi w jednej filiżance. Kawa „grzybowa” dla niektórych może źle się kojarzyć, ale spokojnie grzybów nie czuć absolutnie wcale! Za to czuć ich prozdrowotną moc - reishi należą do grupy adaptogenów, czyli związków o właściwościach wpływających pozytywnie na zdrowie człowieka. Grzyby te równoważą efekt kofeiny w organizmie, pomagają dłużej utrzymać energię i siłę oraz obniżają kwasowość (dzięki wyższemu pH) – w porównaniu ze zwykłą kawą!
Ponad to, grzybki adaptogenne reishi mają szerokie zastosowanie w terapii chorób cywilizacyjnych - profilaktyka nowotworów, cukrzycy typu 2, demencji, nadciśnieniu czy otyłości. ⠀
⠀
Kawa nie odwadnia! Regularnie sięgając po kawę nabiera się tolerancji na jej moczopędne działanie. ⠀
Kawa nie wypłukuje magnezu, co istotne – jest jego źródłem. Zarówno kawa rozpuszczalna, jak i sypana będą dobrym i zdrowym wyborem! ⠀
⠀