Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

AKTYWACJA ORZECHÓW - CO TO JEST?

2020-09-05
AKTYWACJA ORZECHÓW - CO TO JEST?

CO TO ZNACZY AKTYWACJA ORZECHÓW?


To proces kiełkowania nasion, które umieszcza się w odpowiednich warunkach: temperatury, wilgotności i oświetlenia. Proces kiełkowania przerywa się po zajściu zmian biochemicznych w orzechach, przed pęknięciem skorupki nasiona, co skutkuje podwyższeniem ich wartości odżywczej, inaktywacji substancji anty-odżywczych oraz polepszeniem strawności. ⠀


Niemoczone orzechy zawierają inhibitory enzymów, które zabezpieczają je przed zbyt wczesnym kiełkowaniem. Aktywacja to inaczej rozkład tych inhibitorów. ⠀

Jedliście kiedyś aktywowane orzechy? MONIKA I ANGELIKA szczególnie je polecają ze względu na inny, ciekawy smak i konsystencję

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2020
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 33 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-01-12
szybko :)
2022-01-19
Sprawnie i bardzo szybko
Wdrożenie: Agencja Interaktywna DesignOrka

Odwiedź nasz Instagram

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel