Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

BABECZKI Z ....

2021-07-26
BABECZKI Z ....

Całość wręcz rozpływa się w ustach, tak samo jak RAW TRUFLE JAGODOWO-CYTRYNOWE. Po prostu połączenie idealne! ⠀

Składniki (ok 9-10szt): ⠀
-240 g mąki orkiszowej jasnej ⠀
-50 g ksylitolu ⠀
-250 g napoju roślinnego ⠀
-80 g oleju rzepakowego ⠀
-płaska łyżeczka proszku do pieczenia ⠀
-1/3 łyżeczki sody ⠀
-100 g borówek lub jagód ⠀

Krem i dodatki: ⠀
-stała część z mleka kokosowego powstałej po schłodzeniu puszki (ok 90% kokosa) ⠀
-1 mała cytryna ⠀
-ksylitol ⠀
-mąka kokosowa ⠀
-RAW TRUFLE JAGODOWO-CYTRYNOWE 
-borówki ⠀

1. Mąkę przesiać przez sito do miski. ⠀
2. Dodać ksylitol, proszek oraz sodę i wymieszać. ⠀
3. Do suchych składników dodać olej oraz napój roślinne, całość dobrze wymieszać. ⠀
4. Do foremek na muffiny włożyć papilotki i każdą wypełniać do połowy ciastem. ⠀
5. Umieścić na środku foremki z ciastem kilka borówek i przykryć je jeszcze porcją ciasta tak, aby foremka była wypełniona do 3/4 wysokości. Na górę położyć jeszcze kilka borówek. ⠀
6. Muffiny piec w 180’C ok 25-30min do zarumienia góry (można sprawdzić patyczkiem). ⠀
7. Babeczki zostawić do wystudzenia. ⠀
8. Śmietankę kokosową (stałą część mleka kokosowego) zmiksować na wysokich obrotach ze skórką z cytryny oraz sokiem z 1/2 cytryny i ok 3 łyżkami ksylitolu. Sprawdzić czy krem jest wystarczająco słodki i kwaśny ⠀
9. Dodać 1 łyżkę mąki kokosowej, całość zmiksować i pozostawić na 2-3min. ⠀
10. Gotowy krem wyciskać na wystudzone muffiny i dekorować je owocami oraz pralinami. ⠀


Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2021
Zaufane Opinie IdoSell
4.92 / 5.00 1038 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-03-28
OK
2024-03-20
Sprawnie i bez problemów. Szybka dostawa

Odwiedź nasz Instagram

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel