Całość wręcz rozpływa się w ustach, tak samo jak RAW TRUFLE JAGODOWO-CYTRYNOWE. Po prostu połączenie idealne! ⠀
⠀
Składniki (ok 9-10szt): ⠀
-240 g mąki orkiszowej jasnej ⠀
-50 g ksylitolu ⠀
-250 g napoju roślinnego ⠀
-80 g oleju rzepakowego ⠀
-płaska łyżeczka proszku do pieczenia ⠀
-1/3 łyżeczki sody ⠀
-100 g borówek lub jagód ⠀
⠀
Krem i dodatki: ⠀
-stała część z mleka kokosowego powstałej po schłodzeniu puszki (ok 90% kokosa) ⠀
-1 mała cytryna ⠀
-ksylitol ⠀
-mąka kokosowa ⠀
-RAW TRUFLE JAGODOWO-CYTRYNOWE ⠀
-borówki ⠀
⠀
1. Mąkę przesiać przez sito do miski. ⠀
2. Dodać ksylitol, proszek oraz sodę i wymieszać. ⠀
3. Do suchych składników dodać olej oraz napój roślinne, całość dobrze wymieszać. ⠀
4. Do foremek na muffiny włożyć papilotki i każdą wypełniać do połowy ciastem. ⠀
5. Umieścić na środku foremki z ciastem kilka borówek i przykryć je jeszcze porcją ciasta tak, aby foremka była wypełniona do 3/4 wysokości. Na górę położyć jeszcze kilka borówek. ⠀
6. Muffiny piec w 180’C ok 25-30min do zarumienia góry (można sprawdzić patyczkiem). ⠀
7. Babeczki zostawić do wystudzenia. ⠀
8. Śmietankę kokosową (stałą część mleka kokosowego) zmiksować na wysokich obrotach ze skórką z cytryny oraz sokiem z 1/2 cytryny i ok 3 łyżkami ksylitolu. Sprawdzić czy krem jest wystarczająco słodki i kwaśny ⠀
9. Dodać 1 łyżkę mąki kokosowej, całość zmiksować i pozostawić na 2-3min. ⠀
10. Gotowy krem wyciskać na wystudzone muffiny i dekorować je owocami oraz pralinami. ⠀
⠀
BABECZKI Z ....
2021-07-26
Pokaż więcej wpisów z
Lipiec 2021