Bananowe babeczki kradnące nasze serca,
które radują się na myśl nadchodzącej wiosny i świąt wielkanocnych. Do tego proteinowe czekoladki z ręcznie wyrabianym KREMEM Z SUROWYCH I AKTYWOWANYCH NERKOWCÓW...Czy można chcieć więcej? Jedynie przepisu! Oto on:
BANANOWE BABECZKI (12 serduszkowych babeczek)
-¼ szklanki napoju roślinnego
-1 łyżeczka octu jabłkowego
-1 banan
-¾ szklanki mąki pszennej
-½ szklanki ksylitolu
-2 łyżki oleju rzepakowego
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżeczka sody
-szczypta soli
-½ tabliczki SUROWEJ CZEKOLADY
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
1) Napój łączymy z octem i odstawiamy na chwilę.
2) Rozgniatamy banana. Siekamy czekoladę. Łączymy w misce suche składniki.
3) Do mieszanki z napojem dodajemy rozgniecionego banana, ksylitol (lub inny słodzik), mieszamy.
4) Do mokrych składników dodajemy suche. Mieszamy. Dodajemy olej. Mieszamy.
5) Do silikonowych foremek wlewamy ciasto i pieczemy 15 minut.
PROTEINOWE CZEKOLADKI
-50 g oleju kokosowego
-35 g odżywki białkowej Perform o smaku WANILIA-TRUSKAWKA
Rozpuszczony olej kokosowy wymieszać z 35g odżywki. Masę wlać do foremek i odstawić na 30min do lodówki.