Słodkie, lekkie, fit&healthy, proste w wykonaniu, robiące wrażenie, na każdą okazję!
BUDYNIOWE CIASTO Z BANANEM ⬇️⬇️⬇️ ⠀
Składniki (śr. ok. 21 cm) : ⠀
- 800 ml napoju roślinnego⠀
- 2 opakowania proszku budyniowego waniliowego ⠀
- 2 banany ⠀
- 2 łyżki MAGIC czekoladowa latte
- 4 łyżki ksylitolu ⠀
- 2 łyżeczki agaru ⠀
- herbatniki / ciastka / biszkopty na spód ⠀
⠀
1) 300 ml napoju roślinnego wlać do garnuszka i dodać łyżeczkę agaru. Agar dokładnie rozpuścić, a następnie całość zagotować.
2) W tym czasie jedno opakowanie budyniu rozrobić w 100 ml napoju z 2 łyżkami ksylitolu i czekoladową latte (lub kakao). Wlać do gotującego się napoju roślinnego i gotować, cały czas mieszając przez ok. 1 minutę na małym ogniu. ⠀
3) Na spód tortownicy wyłożyć herbatniki lub inne ciasteczka. Wylać małą warstwę budyniu, na to ułożyć banany i zalać resztą budyniu. Banany można poprzecinać wzdłuż, wtedy wyjdą ładne, równe warstwy.
4) Z reszty napoju zrobić drugi budyń z agarem i ksylitolem ale bez kakao i wylać jako górną warstwę. ⠀
5) Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. ⠀
⠀
Zdjęcie i przepis: fit_candypandas ⠀
Po ciekawe inspiracje kulinarne oraz mnóstwo ciekawostek ze świata dietetyki i sportu zapraszamy na nasz Instagram SIŁA ROŚLIN!