Ciasteczka z batatów - wegańskie, bez glutenu, bez białego cukru! ⠀
⠀
Składniki: ⠀
-350 g ugotowanych batatów
-140 g mąki kukurydzianej ⠀
-50 g mąki gryczanej ⠀
-50-70 g ksylitolu ⠀
-80 g oleju kokosowego ⠀
-1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ⠀
-krem RAWNELLA
⠀
1. Mąki i proszek do pieczenia wymieszać. ⠀
2. Ugotowane bataty, ksylitol oraz rozpuszczony olej kokosowy zblendować razem. ⠀
3. Mokre składniki połączyć z suchymi. ⠀
4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać uformowane w dłoniach ciasteczka. ⠀
5. Piec w 170’C ok 25 minut. ⠀
6. Ciasteczka najlepiej smakują świeże dopiero wystudzone wraz z ulubionym kremem czekoladowym. ⠀
⠀
Jakie jest Wasze ulubione warzywo, które dodaliście do słodkich wypieków?⠀
⠀