CIASTO MARCHEWKOWE Z BIAŁKIEM ROŚLINNYM!
Z takim ciachem możemy naprawdę smacznie i słodko zakończyć karnawał, ale wzbogacone roślinnym białkiem może być ono również idealną przekąską po treningu.
"Podajemy przepis na samo ciacho, ale można je podać w taki sposób jak my, czyli powycinać z niego kółka i zrobić mini torciki. Jednak dla tych ciut leniwych - podanie w kształcie zwykłych kwadratów nie ujmuje pyszności!
Składniki (blacha 23cm x 23cm)
✔ 300g mąki orkiszowej typ 700
✔ 45-50g roślinnego białka PREMIUM (czekolada-wanilia lub dzika jagoda)
✔ 250g ksylitolu
✔ 300g startej marchewki, na małych oczkach
✔ 225ml oleju rzepakowego
✔ 80g orzechów (u nas laskowe i włoskie)
✔ 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
✔ 3/4 szklanki ciepłej wody
✔ 1.5 łyżeczki cynamonu
✔ 1 łyżeczka mielonego imbiru
✔ 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej
✔ 1.5 łyżeczki sody
Przygotowanie
Siemię lniane zalać ciepłą wodą. Wymieszać mąkę, sodę, posiekane orzechy, cynamon, imbir i gałkę. Osobno utrzeć olej z ksylitolem i siemieniem lnianym, następnie dodać do suchych składników. Dodać startą marchewkę i wymieszać. Piec w 170°C około 45-50 min., po czym sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Smacznego!"
Przepis i zdjęcie: CandyPandas.pl
BIAŁKO ROŚLINNE PREMIUM:
https://silaroslin.pl/…/Bialko-weganskie-PREMIUM-Superf…/109