CIECIERZYCOWE PLACUSZKI DYNIOWE ⠀
⠀
Składniki: ⠀
- 1/3 szklanki dyniowego puree ⠀
- 1/4 szklanki napoju roślinnego ⠀
- 1/4 szklanki wody ⠀
- 1/2 łyżeczki octu jabłkowego ⠀
- 1 szklanka mąki z ciecierzycy ⠀
- 1 łyżka SUGAVIDA TUMERIC BLEND
- 1 łyżka erytrolu ⠀
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ⠀
- sporo cynamonu ⠀
- przyprawa piernikowa ⠀
- szczypta soli ⠀
⠀
Przygotowanie: ⠀
W misce połączyć mokre składniki, następnie dodać suche i wszystko połączyć do uzyskania dość gęstej konsystencji. ⠀
Jeśli ktoś jest bardzo wrażliwy na goryczkę lub smak mąki z cieciorki to polecamy masę odstawić na minimum 15 minut lub nawet przygotować ją wieczorem i wsadzić na noc do lodówki, a rano smażyć na niewielkiej ilości oleju na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu. ⠀
⠀
Podawać z kleksem jogurtu sojowego, kremem orzechowym, owocami, syropem klonowym lub z czym dusza zapragnie! ⠀
⠀