CIECIERZYCOWE PLACUSZKI DYNIOWE
Składniki:
1/3 szklanki dyniowego puree
1/4 szklanki napoju roślinnego
1/4 szklanki wody
1/2 łyżeczki octu jabłkowego
1 szklanka mąki z ciecierzycy
1 łyżka SUGAVIDA TUMERIC BLEND
1 łyżka erytrolu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sporo cynamonu
przyprawa piernikowa
szczypta soli
Przygotowanie:
W misce połączyć mokre składniki, następnie dodać suche i wszystko połączyć do uzyskania dość gęstej konsystencji.
*Jeśli ktoś jest bardzo wrażliwy na goryczkę lub smak mąki z cieciorki to polecamy masę odstawić na minimum 15 minut lub nawet przygotować ją wieczorem i wsadzić na noc do lodówki, a rano smażyć na niewielkiej ilości oleju na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu.
Podawać z kleksem jogurtu sojowego, kremem orzechowym, owocami, syropem klonowym lub z czym dusza zapragnie!