Czekolada nie pyta, czekolada rozumie...Kto się zgadza? A oprócz tego, czekolada także pomaga! Zobaczcie sami! ⠀
⠀
CZEKOLADA WPŁYWA NA POPRAWĘ ZDROWIA
✔️flawonole zawarte w kakao wpływają na poprawę funkcji poznawczych ⠀
✔️gorzka czekolada zawiera więcej kakao niż mleczna -> więcej flawonoli⠀ ⠀
✔️regularne spożycie czekolady opóźnia proces demencji ⠀⠀ ⠀
✔️surowe kakao powoduje zwiększenie stężenia tlenku azotu (tak jak sok z buraka!) - przydatne dla sportowców
✔️spożycie czekolady wiąże się ze zmniejszeniem stresu oksydacyjnego i stanów zapalnych⠀ ⠀
✔️surowe kakao wpływa na poprawę wrażliwości tkanek na insulinę ⠀
⠀
Właśnie dlatego każda CZEKOLADA MY RAW JOY jest ręcznie wyrabiana z najwyższej jakości surowego peruwiańskiego kakao. Dla zachowania jak największej ilości substancji odżywczych cały proces odbywa się w temperaturze nieprzekraczającej 42 stopni Celsjusza.⠀
⠀