Może tym razem nie pierniczki, a ….
Świąteczne proteinowe brownie <3
Składniki:
-200 g powideł śliwkowych
-500 g soku z czarnej porzeczki
-40 g oleju rzepakowego
-60 g CZEKOLADOWEGO BIAŁKA ROŚLINNEGO
-60 g kakao
-30-40 g mąki kokosowej
-2 łyżki mielonego lnu
Do ozdoby:
-gorzka czekolada
-orzeszki
- Powidła zblendować z sokiem, lnem i olejem. Jeśli sok i powidła są jak bardziej słodkie niż kwaśne a białko jest też słodzone, nie trzeba dosładzać masy. W innym przypadku można użyć ksylitolu lub cukru kokosowego.
- Do mokrych składników dodać białko, kakao i wymieszać całość.
- Masę zagęszczać dodatkowo mąką kokosową zaczynając od 30 g. Jeśli masa jest wyraźnie rzadka dodać więcej mąki kokosowej.
- Brownie piec w 180’C ok 50 minut.