Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

DONUTY BROWNIE

2021-07-02
DONUTY BROWNIE

Nasza dzisiejsza propozycja to mięciutkie, mocno czekoladowe ciasto z pralinkami orzechowymi!



Składniki (ok 12szt): ⠀
-100 g mąki owsianej bezglutenowej ⠀
-160 g mąki ryżowej ⠀
-50 g mąki gryczanej ⠀
-70 g kakao ⠀
-170 g oleju rzepakowego ⠀
-400 ml wody lub napoju roślinnego ⠀
-170 g cukru z drzewa PALMIRA
-100 g daktyli suszonych ⠀
-2 łyżeczki proszku do pieczenia ⠀
-1 płaska łyżeczka sody + 1 łyżka octu ⠀
-TRUFLE
-czekolada do polewy ⠀
-garść siekanych orzechów laskowych ⠀


1. Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na minimum 30 minut. ⠀
2. Mąkę ryżową, gryczaną, kakao i proszek wymieszać razem i przesiać przez sito do mąki owsianej. ⠀
3. Olej, cukier kokosowy, napój roślinny zagrzać w garnuszku aby całość była bardzo gorąca ale nie wrząca. Dodać do tej mieszanki odsączone daktyle, sodę zalaną octem i całość zblendować na gładką masę. ⠀
4. Mokre składniki wymieszać z suchymi. ⠀
5. Ciasto wlewać po kilka łyżek do foremek na donuty. ⠀
6. Piec w nagrzanym piekarniku do 180’C ok 25 minut do suchego patyczka. ⠀
7. Po wystudzeniu oblać czekoladą i posypać orzechami. Na środek świetnie pasują pralinki orzechowe. ⠀


Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2021
Zaufane Opinie IdoSell
4.93 / 5.00 482 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-12-05
Bardzo doceniam to, że przesyłka była oklejona taśmą papierową, a pudełko było wypełnione papierem (a nie plastikiem).
2022-12-05
Zamówienie błyskawicznie dotarło.

Odwiedź nasz Instagram

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel