Składniki: ⠀
1 szklanka puree z dyni ⠀
3 łyżki KREMU MIGDAŁOWEGO
1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki wody ⠀
1 szklanka mąki owsianej ⠀
1/2 szklanki mąki migdałowej ⠀
1 niepełna szklanka ODZYWKI BIAŁKOWEJ
1/2 szklanki pasty daktylowej lub puree z daktyli ⠀
1/2 szklanki orzechów włoskich ⠀
1 łyżeczka cynamonu ⠀
1 łyżeczka przyprawy do piernika ⠀
1 łyżeczka proszku do pieczenia ⠀
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ⠀
szczypta soli ⠀
⠀
W misce wymieszać mąki, odżywkę białkową (lub więcej mąki owsianej), przyprawy, sodę, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodać wszystkie mokre składniki i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. ⠀
Posiekać orzechy i wmieszać je do masy. ⠀
Wyłożyć ciasto na formę do pieczenia babeczek lub po prostu do muffinkowych kokilek. ⠀
Posypać od góry dodatkową ilością orzechów, pestkami dyni lub czekoladą (albo wszystko na raz), włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 20-25 minut. ⠀
Pozostawić do ostygnięcia i zajadać ze smakiem. Smacznego! ⠀
⠀