Dziś pokazujemy Wam nowe, dyniowe oblicze!
W postaci wegańskich, proteinowych, bezglutenowych i bezcukrowych SNICERSIKÓW.
Oto przepis!
Proteinowo-dyniowy spód⠀ ⠀
1/2 szklanki puree z dyni⠀ ⠀
1/4 szklanki waniliowej odżywki białkowej SUNWARRIOR⠀
1/4 szklanki kremu kokosowego ⠀
2 łyżki wrzątku⠀ ⠀
2 łyżki oleju kokosowego⠀ ⠀
1 łyżeczka cynamonu ⠀
Najpierw podgrzej krem i olej kokosowy w kąpieli wodnej, by je upłynnić. Następnie upewnij się, że reszta składników jest w temperaturze pokojowej - nie mogą być wyciągnięte prosto z lodówki, bo wtedy nasz krem z olejem staną się znowu zbite! Jeśli to już za nami, wreszcie można wymieszać wszystko razem. Potem należy wylepić blaszkę do ciasta lub inne naczynie masą, by utworzyć spód i odstawić do lodówki lub zamrażarki na kilka godzin.
⠀
Orzechowa warstwa*
1/4 szklanki posiekanych orzechów ⠀
2 łyżki wiórek kokosowych ⠀
1 1/2 łyżki KREMU MIGDAŁOWEGO⠀
1 łyżka płynnego oleju kokosowego ⠀
Wymieszaj krem migdałowy z olejem, następnie dodaj wiórki i orzechy, ponownie wymieszaj. Wylej masę na wcześniej zrobiony spód i wstaw z powrotem do lodówki/zamrażarki na kilka godzin. Następnie wyjmij całość, podziel na małe batoniki i serwuj mocząc je w roztopionej czekoladzie