Ciacho Owocowo-Czekoladowo-Karmelowe z chrupiącą skórką! ⠀
⠀
Składniki: ⠀
- 60 g płatków owsianych ⠀
- 40 g mąki kokosowej ⠀
- 60 g białka roślinnego PERFORM karmelowa maca⠀
- 40 g oleju kokosowego ⠀
- 110 g suszonych moreli ⠀
- 240 g zblendowanych gruszek ⠀
- 50 g napoju roślinnego ⠀
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady ⠀
- 1/2 łyżeczki sody ⠀
⠀
Wykonanie ⠀
Płatki owsiane zblendować na drobno. Dodać mąkę kokosową, sodę, białko i wymieszać. Morele zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut aż zmiękną, następnie odcedzić i zblendować z olejem kokosowym, musem z gruszek oraz napojem roślinnym na gładką masę. Do suchej mieszanki dodać zmiksowane mokre składniki oraz pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Wymieszać, wyłożyć na blaszkę i piec w 180°C przez 40-50 minut (pod koniec należy wbić długą wykałaczkę i sprawdzić, czy ciasto nie jest w środku surowe, a więc czy patyczek jest wilgotny po wyciągnięciu, czy suchy). ⠀
⠀