Darmowa dostawa od 250,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

KISZONKI NA ODPORNOŚĆ?

2021-11-18
KISZONKI NA ODPORNOŚĆ?

Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego, powstałego w czasie fermentacji (pod wpływem bakterii kwasu mlekowego), który oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. 

 

Kwas mlekowy korzystnie wpływa na florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu. Bakterie kwasu mlekowego odgrywają też ważną rolę w syntetyzowaniu witaminy K i niektórych z grupy B.

 

Dlatego jedzmy kiszone warzywa! Czy to ogórki, kapusta, brokuły (kisić można wszystkie warzywa), rzepa czy marchew, wszystkie z nich przyczynią się do poprawy naszej odporności, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym!

 

 

Pokaż więcej wpisów z Listopad 2021
Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 1339 opinii
Wdrożenie: Agencja Interaktywna DesignOrka
pixel