Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

KISZONKI NA ODPORNOŚĆ?

2021-11-18
KISZONKI NA ODPORNOŚĆ?

Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego, powstałego w czasie fermentacji (pod wpływem bakterii kwasu mlekowego), który oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. 

 

Kwas mlekowy korzystnie wpływa na florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu. Bakterie kwasu mlekowego odgrywają też ważną rolę w syntetyzowaniu witaminy K i niektórych z grupy B.

 

Dlatego jedzmy kiszone warzywa! Czy to ogórki, kapusta, brokuły (kisić można wszystkie warzywa), rzepa czy marchew, wszystkie z nich przyczynią się do poprawy naszej odporności, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym!

 

 

Pokaż więcej wpisów z Listopad 2021
Zaufane Opinie IdoSell
4.92 / 5.00 1004 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-02-22
Ekstremalnie szybka wysyłka, produkt już znany i jak najbardziej spełnia wszystkie moje oczekiwania
2024-02-19
Szybko i bezproblemowo, stały kontakt i informacje o stanie zamówienia.
Wdrożenie: Agencja Interaktywna DesignOrka

Odwiedź nasz Instagram

pixel