Składniki: ⠀
- garść daktyli namoczonych w wodzie ⠀
- 3 spore łyżki kremu orzechowego ⠀
- 30g BEZSMAKOWEJ ODŻYWKI BIAŁKOWEJ
- garść lub więcej preparowanego ryżu, orkiszu, czy innego zboża ⠀
- szczypta soli ⠀
- wanilia ⠀
- czekolada do oblania ⠀
⠀
Przygotowanie: ⠀
Banalnie proste! Namoczone daktyle zblendować razem z masłem orzechowym, solą i wanilią. Dodać odżywkę białkową. W razie potrzeby dodać wody z moczenia daktyli. ⠀
Na koniec wmieszać w masę preparowane zboże. Formować kulki i włożyć na godzinę do zamrażalnika lub w obecnej sytuacji wystawić na balkon. Po tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Dla ułatwienia można dodać odrobinę oleju rzepakowego. Zanurzać kulki i odkładać na tackę. Zastygają w trymiga! Smacznego! ⠀
⠀
KULKI SNICKERSOWE
2021-06-13
Pokaż więcej wpisów z
Czerwiec 2021