Liofilizowane jagody są dobre dla Twojego serca?
⠀
Jagody są bogate w przeciwutleniacze zwane polifenolami, które zapewniają ochronę przed wieloma chorobami przewlekłymi, w tym nowotworami, cukrzycą, osteoporozą oraz chorobami układu krążenia i neurodegeneracyjnymi. ⠀
Antocyjany to pigmenty polifenolowe występujące w komórkach roślinnych; są odpowiedzialne za ich ciemne fioletowe, różowe, niebieskie zabarwienie. ⠀
Owoce jagodowe to również jedno z najlepszych źródeł witaminy C! ⠀
Częste spożywanie jagód bogatych w witaminę C zmniejsza kardiometaboliczne czynniki ryzyka związane z cukrzycą i chorobami układu krążenia. ⠀
⠀
Nasza WITAMINA C to sproszkowane jagody, bogate w polifenole, a jej skład prezentuje się następująco: ⠀
Liofilizowane i sproszkowane owoce aceroli (Malphighia glabra L.)*, liofilizowane i sproszkowane owoce camu camu (Myrciaria dubia L.)*, liofilizowane i sproszkowane owoce pomarańczy (Citrus sinensis L.)*, liofilizowane i sproszkowane owoce cytryny (Citrus limon L.)* ⠀
*składnik pochodzący z upraw ekologicznych ⠀
⠀
Na zdrowie!
⠀
⠀