MARCHEWKOWE CIASTECZKA - bez glutenu, białego cukru, laktozy, wegańskie!
Składniki:
- 150 g startej marchewki
- 50 g płatków owsianych bezglutenowych
- 50 g płatków jaglanych
- 70 g słonecznika
- 20 g lnu
- ok. 50 g waniliowego białka roślinnego RITUAL
- 70 g oleju rzepakowego
- sok z połówki cytryny
- cynamon
- woda
1) Płatki owsiane i jaglane rozdrobnić w blenderze.
2) Do płatków dodać startą marchewkę, słonecznik, len, cynamon, olej, białko i sok z cytryny. Możesz dodać jeszcze jakiegoś słodzika jeśli lubisz mocno słodkie wypieki.
3) Dokładnie wymieszaj i dodaj trochę ciepłej wody aby uzyskać konsystencję, z której da się formować ciastka.
4) Ciasteczka piec w 180'C przez ok. 30 minut.