Składniki: ⠀
- 150 g startej marchewki ⠀
- 50 g płatków owsianych bezglutenowych ⠀
- 50 g płatków jaglanych ⠀
- 70 g słonecznika ⠀
- 20 g lnu ⠀
- ok. 50 g waniliowego białka roślinnego RITUAL
- 70 g oleju rzepakowego ⠀
- sok z połówki cytryny ⠀
- cynamon ⠀
- woda ⠀
⠀
1) Płatki owsiane i jaglane rozdrobnić w blenderze. ⠀
2) Do płatków dodać startą marchewkę, słonecznik, len, cynamon, olej, białko i sok z cytryny. Możesz dodać jeszcze jakiegoś słodzika jeśli lubisz mocno słodkie wypieki.
3) Dokładnie wymieszaj i dodaj trochę ciepłej wody aby uzyskać konsystencję, z której da się formować ciastka. ⠀
4) Ciasteczka piec w 180'C przez ok. 30 minut. ⠀
⠀