Masełka powstają z orzechów shea z drzewa Sheikh, które rośnie na obszarach Afryki Subsaharyjskiej w jej zachodniej części. Masło jest zimnotłoczone, a do powstania finalnego produktu nie używa się syntetycznych dodatków i zapachów, całość jest w 100% naturalna. Zapach, wygląd i konsystencja produktu są wynikiem procesu, podczas którego wszystkie składniki są delikatnie roztapiane w temperaturze do 40 st. C, dzięki czemu zachowują wszystkie niezbędne składniki aktywne, takie jak nasycone kwasy tłuszczowe, składniki mineralne oraz naturalne przeciwutleniacze, jak witamina E. Dzięki temu masło skutecznie nawilża, niweluje oznaki starzenia, uelastycznia oraz chroni skórę przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi jak wiatr, zimno czy promieniowanie słoneczne.
Na NASZEJ STRONIE dostępnych jest 9 wariantów zapachowych, m.in. naturalne, kakaowe, kokosowe, z trawą cytrynową, z dziką różą czy lawendą