Oto przepis na przepyszne ciastka, które łączą w sobie wyjątkowy smak, wartości odżywcze i zdrowe tłuszcze - a czy są bardziej zdrowe, czy tłuste...? Oceńcie sami. Z całą pewnością są niezastąpione do popołudniowej kawy lub herbaty!
- bez glutenu
- bez jaj i mleka
- bez fasoli
- bez cukru
- bez blendera
FIT, czy FAT...?
Fit ze względu na zawartość zdrowych składników, fat ze względu na ilość występującej tu czekolady i migdałów. Dlatego proszę... nie fituj, nie fatuj - JUST EAT!
Składniki
- 70 g zmielonych migdałów
- 1 miarka czekoladowej odżywki białkowej Plantforce PURE
- 30 g mąki kokosowej
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120 g ksylitolu / erytrytolu
- 120 masła migdałowego
- szczypta soli
- 100-150 ml mleka roślinnego
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
W misce mieszamy: mąkę, migdały, białko wegańskie PURE, erytrytol, proszek, posiekaną czekoladę.
W osobnym naczyniu miksujemy lub mieszamy masło, sól i mleko roślinne (musi mieć płynną konsystencję). Do suchej masy dodajemy miks i mieszamy. Masę przekładamy do formy (20x20 lub mniejszej).Pieczemy około 30 minut w 190 C. Studzimy i kroimy na kawałki.
Przepis i zdjęcie: @idainhappyland
BIAŁKO WEGAŃSKIE PLANTFORCE PURE:
https://silaroslin.pl/pl/p/Bialko-weganskie-PLANTFORCE-PURE-800g/159