Na wspomnienie lata...bezglutenowo-bezcukrowe GOFRlove! ⠀
⠀
SKŁADNIKI (2-3 porcje) ⠀ ⠀
1 szklanka napoju sojowego
1 łyżka octu jabłkowego ⠀ ⠀
1 łyżka roztopionego oleju kokosowego ⠀ ⠀
1 i 1/2 bardzo dojrzałego banana ⠀ ⠀
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ⠀ ⠀
1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej⠀ ⠀
1 łyżeczka proszku do pieczenia ⠀ ⠀
1/4 łyżeczki soli ⠀
dodatki: ⠀⠀ ⠀
owoce ⠀ ⠀
CZEKOLADA ⠀
⠀ ⠀
Gofrownicę smarujemy olejem kokosowym i rozgrzewamy. Napój sojowy łączymy z octem. Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy na puree za pomocą widelca, dodajemy do napoju wraz z ekstraktem waniliowym. Stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie mieszamy. Gofry pieczemy do zrumienienia przez ok. 3-5 minut w gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
⠀
⠀