Naleśniki!
Lubicie? Robicie na śniadanie? My dziś robimy!
PRZEPIS:
- 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych na mąkę)
- 1 szklanka napoju roślinnego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka cukru kokosowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka jogurtu roślinnego
- 1 łyżka BIAŁKA PERFORM TRUSKAWKA WANILIA
Wymieszaj napój roślinny z octem jabłkowym i odstaw na bok. Wymieszaj suche składniki w misce. Dodaj mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj. Odstaw na 5-10 minut. Rozgrzej patelnię, wylej cienką warstwę ciasta, smaż na średnim ogniu, aż brzegi staną się zwarte i chrupiące. Przewróć naleśnika i smaż na drugą stronę przez 30-60 sekund.
Wymieszaj składniki na nadzienie, napełnij i zawiń naleśniki.