PEŁNE BIAŁKA - CZEKOLADOWE BROWNIE!
Kruche, naturalnie słodkie, bez oleju, bez mąki i bezglutenowe!
Składniki
- 1 puszka czarnej fasoli ⠀
- 1/2 szklanki daktyli Medjool ⠀
- 1 lniane "jajko" (zmielone siemię lniane+woda) ⠀
- 1 miarka białka PLANTFORCE (czekoladowe) ⠀
- 2-4 łyżki kakao (w zależności od tego, jak bardzo chcesz czekoladowe) ⠀
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ⠀
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia ⠀
- mleko roślinne (przy blendowaniu)
- 1/4 szklanki pastylek czekoladowych (opcjonalnie) ⠀
Wykonanie
1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Celsjusza ⠀
2. Zrób "jajko" lniane i pozwól mu osiąść przez kilka minut ⠀
3. Opłucz fasolę, wrzuć ją do blendera razem z daktylami i mieszaj, aż wszystko będzie gładkie ⠀
4. Dodaj resztę składników (z wyjątkiem kawałków czekolady, jeśli używasz) i mieszaj do uzyskania gładkości, dodając mleko roślinne by pomóc połączyć składniki ⠀
5. Wlej do brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25-30 minut. Sprawdź za pomocą wykałaczki, czy jest już dobre
6. Wyjmij i ostudź całkowicie zanim pokroisz, inaczej będzie trochę kruche ⠀
7. Przechowywać w lodówce. Smacznego!
Przepis i zdjęcie: @ohmeerahn
BIAŁKO ROŚLINNE PLANTFORCE:
https://silaroslin.pl/…/Bialko-weganskie-PLANTFORCE-Syn…/146
PRÓBKI BIAŁKA PLANTFORCE:
https://silaroslin.pl/…/Bialko-weganskie-PLANTFORCE-Syn…/148