PIECZONA OWSIANKA BANANOWA Z JABŁKIEM I DYNIĄ
⠀
Ta przepiękna owsianka smakuje jeszcze lepiej niż wygląda, chociaż można to też nazwać owsianym super ciachem. Słodziutka, chrupiąca z wierzchu, z jabłkowo-dyniowym wnętrzem. Podana z surowym KREMEM KARMELOWYM zaspokoi nawet najbardziej wymagające kubki smakowe! ⠀
⠀
➡️Składniki (2 porcje): 100 g płatków owsianych, 200 ml napoju roślinnego, 30 g roślinnej odżywki białkowej RITUAL o smaku waniliowym, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 banan, 20 g orzechów pekan lub innych, 20 g skórki pomarańczy w czekoladzie lub posiekanej czekolady, 1 jabłko, kawałek dyni (około 150 g, wielkością podobny do jabłka), olej kokosowy ⠀
⠀
➡️Przygotowanie: płatki zalej gorącym napojem i odstaw na kilka minut, aby napęczniały. Banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z płatkami, odżywką, cynamonem, posiekanymi orzechami i skórką pomarańczy. Dno wybranej foremki przesmaruj leciutko olejem kokosowym i wyłóż połową masy. Teraz rozłóż starte na tarce jabłko i dynię. I ponownie rozłóż po całości pozostałą masę owsianą. Na wierzch możesz dodać odrobinę tartej dyni (fajnie się przypiecze). Zapiekaj w nagrzanym na 180°C piekarniku, góra-dół, termoobieg przez 25 minut.
⠀
⠀