Owsianka ⠀
- 50 g płatków owsianych ⠀
- 10 g mąki (dowolnej) ⠀
- 80 ml wrzątku ⠀
- 100 g musu jabłkowego ⠀
- garść posiekanych nerkowców ⠀
- szczypta proszku do pieczenia ⠀
- 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika ⠀
Płatki zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Przekładamy do kokilki. Pieczemy 30 minut w 180C. ⠀
⠀
Budyń ⠀
- 150 ml napoju sojowego ⠀
- 15 g budyniu w proszku ⠀
- słodziło według uznania ⠀
- do podania SŁODKI KREM MY RAW JOY⠀
⠀
Napój podgrzewamy, budyń mieszamy w odrobinie wody. Dodajemy do gotującego się napoju i ciągle mieszając gotujemy aż powstanie gęsty pudding. ⠀
Nakładamy na owsiankę. Serwujemy na ciepło lub schłodzone, z kremem!
⠀