1 porcja: 407 kcal, 70g W, 11g B, 11g T ⠀
Składniki na 2 porcje: ⠀
-55 g płatków owsianych ⠀
-50 g mąki owsianej ⠀
-120 g banana ⠀
-125 ml napoju sojowego ⠀
-15 g syropu klonowego ⠀
-4 g proszku do pieczenia ⠀
-20 g kremu orzechowo-czekoladowego RAWNELLA
-30 g wegańskich ciasteczek
Banana rozgnieść widelcem. Dodać krem, syrop, napój, wymieszać. Dodać pozostałe suche składniki i wymieszać. Masę przełożyć do 2 naczyń do zapiekania, dodać ciasteczka na wierzch i piec 20min w 180st. Smacznego! ⠀
⠀
Do przygotowania owsianki można użyć dowolnego KREMU ORZECHOWEGO.
Zamiast ciasteczek na wierzchu można ułożyć posiekaną czekoladę, orzechy lub owoce. ⠀
⠀