Najlepsza majówkowa przekąska? SŁONECZNE, SZYBKO ZNIKAJĄCE CIASTECZKA!
No bo trudno jest być smutnym jedząc ciastka….zwłaszcza takie w zdrowej, pełnowartościowej i WEGAŃSKIEJ wersji.
SŁONECZNE, WYSOKOBIAŁKOWE CIACHA
- 50 g mąki owsianej ⠀
- 50 g płatków owsianych ⠀
- 50 g mąki migdałowej ⠀
- 32 g odżywki białkowej RAW SPORT TOFFEE⠀
- 60 g erytrolu ⠀
- spora szczypta soli ⠀
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ⠀
- 100 g KREMU MIGDAŁOWEGO⠀
- 140 ml napoju roślinnego ⠀
- garść nerkowców ⠀
⠀
W misce wymieszać suche składniki, a następnie dodać krem i napój. Zagnieść. Dodać pokruszone nerkowce. Wykładać porcje na blachę do pieczenia (np. za pomocą łyżki do lodów, a następnie dłońmi spłaszczyć). Piec w 175 stopniach przez 20 minut. W połowie czasu obrócić blachę o 180 stopni. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. ⠀
⠀
Smacznego!
⠀
⠀