Smakowitość liczona w tempie konsumpcji - w mgnieniu oka. ⠀
Zachęcamy do spróbowania i podzielenia się wrażeniami!
⠀
Składniki: ⠀
- 1 przejrzały banan ⠀
- 3 łyżki kremu orzechowego ⠀
- 2-3 łyżki syropu z agawy lub klonowego ⠀
- 1 szklanka płatków owsianych górskich ⠀
- 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych ⠀
- 1/2 szklanki mąki arachidowej ⠀
- 1/4 szklanki ODŻYWKI BIAŁKOWEJ BEZSMAKOWEJ (opcjonalnie mąki owsianej) ⠀
- 1/2 szklanki orzeszków ziemnych ⠀
- 30-40 g posiekanej gorzkiej czekolady ⠀
- spora szczypta soli ⠀
- garść suszonych daktyli ⠀
⠀
Przygotowanie: ⠀
Banana rozgnieść. Połączyć z kremem i syropem. Dodać resztę składników poza daktylami. Piec w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez około 25 minut. W połowie czasu przemieszać granolę. Po upieczeniu i ostudzeniu wymieszać z posiekanymi daktylami i przechowywać w słoiku. ⠀
⠀