Co powiecie na zdrową odmianę klasycznego deseru? Przedstawiamy SUROWE BATONIKI Banoffee!
⠀
BATONIKI:⠀
- 1 szklanka daktyli⠀
- 1/4 szklanki migdałów⠀
- 1/4 szklanki wiórków kokosowych⠀
- 1/4 szklanki płatków owsianych⠀
- 1 łyżeczka MACA W PROSZKU⠀
- 1/2 miarki BANANOWEGO BIAŁKA PERFORM
- 1 łyżka KREMU ORZECHOWEGO
- szczypta soli himalajskiej⠀
- 1/2 łyżeczki cynamonu⠀
⠀
POLEWA:⠀
- 2 dojrzałe banany⠀
- 2 łyżki KREMU ORZECHOWEGO
- W blenderze zmiksuj wszystkie składniki na batoniki z wyjątkiem daktyli i kremu orzechowego. Następnie dodaj daktyle i krem orzechowy. Ponownie zmiksuj do połączenia się składników. Wyłóż masę do formy do ciasta i odstaw na bok.⠀
⠀
- W dużej misce rozgnieć banany, dodaj krem orzechowy i dobrze wymieszaj. Rozprowadź polewę równomiernie na batonikach, a następnie przenieś ją do zamrażarki na min. 1h, aby całość zdążyła stwardnieć.⠀
⠀
- Przechowuj w zamrażarce! Przed pokrojeniem i podaniem wyjmij i pozostaw do rozmrożenia ~10min.
⠀