SZARLOTKOWY OMLET I BIAŁKO ROŚLINNE
"Białko wegańskie jest stosowane nie tylko przez wegan, ale również przez osoby na "tradycyjnej" diecie, które uzupełniając swoją dietę w białko chcą uniknąć wzdęć, zaparć, trądziku lub innych dolegliwości, które może powodować białko serwatki.
Składniki wegańskie z dodatkiem superfoods od SilaRoslinpl -
jak zapewnia sam producent - to "więcej niż przeciętna odżywka białkowa". Jeśli chcecie nie tylko zwiększyć spożycie białka, ale też zadbać o antyoksydanty, minerały, czy lekkostrawność - musicie je zdobyć!
Składniki
- 2 wegańskie "jajka" (np. zmielone siemię lniane + woda lub zgnieciony dojrzały banan)
- 2 łyżki mąki
- proszek do pieczenia
- 1 łyżka białka roślinnego PREMIUM
- 1 jabłko
Wykonanie
"Jajka" (zmielone siemię lniane połączone z wodą) mieszamy z suchymi składnikami i jabłkiem. Smażymy pod przykryciem z dwóch stron.
Przepis i zdjęcie: dyciax
BIAŁKO ROŚLINNE PREMIUM:
http://silaroslin.pl/…/Bialko-weganskie-PREMIUM-Superfo…/109