Tajemnica zdrowego i długiego życia Japończyków? Picie zielonej herbaty Matcha!
MATCHA to prawdziwa skarbnica przeciwutleniaczy - substancji, którym przypisuje się m.in. właściwości przeciwnowotworowe, zmniejszające ryzyko cukrzycy, nadciśnienia tętniczego i chorób serca! ⠀
⠀
Dobrze...jeśli wspaniałe właściwości matchy są już nam znane, teraz pytanie...
⠀
JAK PARZYĆ MATCHĘ? ⠀
⠀
Przede wszystkim do przygotowania matchy nigdy nie należy używać wrzątku. I wbrew pozorom, nie potrzebujemy specjalnych sprzętów, wystarczy zwykła filiżanka i łyżeczka (+ew. spieniacz do mleka). Oto przepis na matchę:
⠀
1. Wsyp łyżeczkę MATCHY LATTE do filiżanki. ⠀
2. Zalej niewielką ilością wody o temperaturze ok. 75-80 stopni. ⠀
3. Wymieszaj energicznie łyżeczką lub spieniaczem do mleka, aby rozpuścić jak najwięcej proszku. ⠀
4. Dolej ciepłego napoju roślinnego i dosłodź (np stewią lub erytrytolem) wedle uznania. ⠀
⠀
Gotowe! Teraz pozostało tylko delektować się wybornym napojem i czerpać z niego korzyści zdrowotne. ⠀
⠀